Im muslimah
1 4
Welcome

dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.hanya insan biasa , yg tak punya apa-2. hamba disisi ALLAH :') sedang mencari jalan pulang untuk mencapai redha Allah. ingin menjadi yang terbaik walaupun diri tidak sempurna. in shaa Allah ♥


De'Owner

Fafa :)
10/9/93
''Cintailah Allah kerana nikmat yang dianugerahkan kepada kamu. cintailah aku kerana cinta kamu kepada-Nya'' (HR Tirmidzi dan al-Hakim)
I respect myself and people who respect me. Thank you
sarawak
saya manusia yang tidak sempurna dan selamanya tidak sempurna. kerana itu saya menyampaikan 'dakwah kecil' setakat yang saya tahu. pesanan yang saya tulis bukan kerana saya orang alim ataupun sudah cukup baik dari segi akhlak dan agamaNya. ia hanya sekadar usaha supaya dikasihiNya. jika banyak kekurangan yang anda lihat pada diri ini, anda memang benar. itulah saya ;)
''Sesungguhnya aku sedang menasihati kamu, bukanlah bererti akulah yang terbaik dalam kalangan kamu. bukan juga yang paling soleh dalam kalangan kamu, kerana aku juga pernah melampaui batas untuk diri sendiri. seandainya seseorang itu hanya dapat menyampaikan dakwah apabila dia sempurna, nescaya tidak akan ada pendakwah. maka akan jadi sikitlah orang yang memberi peringatan'' (Imam Hasan Al-Basri)
Ingatlah. apa yang kita perolehi dan miliki sekarang semuanya datang dari Allah S.W.T. Setinggi mana pun kita, sehebat mana pun kita, jangan pernah lupakan hakikat bahawa semuanya datang dari perancanganNya.
"Buat bakal imamku, akan ku persiapkan diriku sebelum kau menikahiku, agar tibanya saat ijab kabul itu, aku takkan memberatimu memikul dosa-dosaku, dosa auratku, dosa lidahku''
Aku mengharapkan solehmu, meskipun aku bukanlah solehah, akan ku cuba menjadi isteri solehah, penyejuk mata, pendamai hatimu agar kita sama2 mencapai mardhatillah.
I LOVE ALLAH S.W.T
I LOVE RASULULLAH S.A.W
ShoutBox

Tolong Gunakan perkataan & bahasa yang sopan.Past TenseTHANK YOU


Own by : Fifiyfitrianiee
Template by : hazdnul
Template by : Ziera
Others :


Friday, 14 September 2012 | 23:10 | 0 panda
Jadilah seorang lelaki yang beriman,Yang hatinya disalut rasa taqwa kepada Allah,Yang jiwanya penuh penghayatan terhadap Islam,Yang sentiasa haus dengan ilmu,Yang sentiasa dahaga akan pahala,Yang solatnya adalah maruah dirinya,Yang tidak pernah takut untuk berkata benar,Yang tidak pernah gentar untuk melawan nafsu,Yang sentiasa bersama kumpulan orang-orang yang berjuang di jalan Allah.

Jadilah seorang lelaki,Yang menjaga tutur katanya,Yang tidak bermegah dengan ilmu yang dimilikinya,Yang tidak bermegah dengan harta dunia yang dicarinya,Yang sentiasa berbuat kebajikan kerana sifatnya yang penyayang,Yang mempunyai kawan dan tidak mempunyai musuh.

Jadilah seorang lelaki,Yang menghormati ibu bapanya,Yang sentiasa berbakti kepada orang tua dan keluarga,Yang bakal menjaga kerukunan rumahtangga,Yang akan mendidik isteri dan anak-anak mendalami Islam,Yang mengamalkan hidup penuh kesederhanaan,Kerana dunia baginya adalah rumah sementara menuju akhirat.

Jadilah seorang lelaki,Yang sentiasa bersedia untuk menjadi imam,Yang hidup di bawah naungan al-Quran dan mencontohi sifat-sifat Rasulullah,Yang boleh diajak berbincang dan berbicara,Yang menjaga matanya dari berbelanja,Yang sujudnya penuh kesyukuran dengan rahmat Allah ke atasnya.

Jadilah seorang lelaki,Yang tidak pernah membazirkan masa,Matanya kepenatan kerana membaca al-Quran,Suaranya lesu kerana penat berzikir,Tidurnya lena dengan cahaya keimanan,Bangunnya Subuh penuh kecerdasan,Kerana sehari lagi usianya bertambah kematangan.


Jadilah seorang lelaki,Yang sentiasa mengingati mati,Yang baginya hidup di dunia adalah ladang akhirat,Yang mana buah kehidupan itu perlu dibaja dan dijaga,Agar berputik tunas yang bakal menjaga baka yang baik,Meneruskan perjuangan Islam sebelum hari kemudian.

Jadilah seorang lelaki,Yang tidak terpesona dengan buaian dunia,Kerana dia mengimpikan syurga Allah :) 


-cynta Iman-Thanks for reading